menu
Word Lid
Zeeboerderij

Vlaams belang Nieuwpoort staat volledig achter het standpunt van het stadsbestuur en ook het standpunt van vissers en zeilers. Wij veroordelen groot kapitaal tegenover prestigeprojecten die vroeger reeds hebben gefaald. Het is wel hypocriet van Pro Nieuwpoort dat een van hun gemeenteraadsleden aanwezig was op de protestactie. Nadien kritiek leveren is gemakkelijk om zich te profileren in de pers. Zij zitten nochtans ook aan de vetpotten. Deze locatie kan nooit een win win situatie zijn en wat NVA betreft heeft de burgemeester wel degelijk de oppositie zijn speech en persbericht doorgestuurd. Negatief zijn in deze vind ik dan ook ongepast. Deze hetze duurt al maanden en zowel Pro Nieuwpoort als NVA hebben nagelaten een standpunt in de nemen. En nu vijgen na Pasen! Ja als men aan de macht is moet men potjes gedekt houden!

De pers noemt ons ook weer niet, maar ja dat zijn we gewoon. Hoe noemt men dat; cordon sanitair of mediatique.

Uitleg van onze volksvertegenwoordiger Kurt Ravits:,.

‘Als federaal volksvertegenwoordiger kwam ik al verschillende keren tussen bij Federaal Minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne. Ik steun onze afdeling en het stadsbestuur in hun vraag om de locatie voor deze zeeboerderij te verplaatsen.

Ik hoop dat de kortgedingrechter zijn verantwoordelijkheid neemt. Blijkbaar is bij de totstandkoming van het Marien Ruimtelijk Plan toch één en ander naar informatieverstrekking en participatie toe misgelopen. Of heeft men gewoon de bezwaren weggevaagd ?

Nieuwpoort vroeg Colruyt al herhaaldelijk om de zeeboerderij een paar mijl verder in zee te plannen zodat de visserij, de (wedstrijd)zeilerij en de pleziervaart hun werking zouden kunnen verderzetten’



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF